Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-06@19:12:58 GMT

کم خوابی های ماه رمضان را مدیریت کنید

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۵۳۲۵۳

ماه رمضان با توجه به شب زنده داری هایی که افراد در آن دارند و همچنین بیدار شدن برای خوردن سحری، باعث بروز اختلال خواب می شود که باید آن را به گونه ای مدیریت کرد.

 مطالعات صورت گرفته نشان می دهد افرادی که در ماه رمضان روزه داری می کنند، حدودی یک ساعت و نیم کم تر از حالت معمول می خوابند و این کیفیت خواب می تواند با توجه به 24 ساعت بودن طور شبانه روز ممکن است خستگی زیادی را به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
از این رو، پزشکان توصیه می کنند که افراد روزه دار در طول این ماه یک برنامه ریزی کاربردی برای خواب در نظر بگیرند که حداقل 4 ساعت خواب بدون وقفه را در طول شب داشته باشند. 
خواب بخش مهمی از سلامت جسم و روان ما را تشکیل می دهد که هم انرژی از دست رفته را به بدن بازمی گرداند و هم آن را شاداب می کند. یکی از متخصصان ریه کلینیک کلولند معتقد است که کمبود خواب در کنار اثرات منفی که روی سلامت جسم به جا می گذارد و ممکن است باعث اضافه وزن، بیماری های قلبی و حتی دیابت شود، می تواند خلق و خوی افراد را هم تحت تأثیر قرار دهد. 

به گزارش سیناپرس، به طور متوسط یک فرد بالغ شب ها به حدود 7 ساعت و نیم تا 8 ساعت خواب نیاز دارد و این در حالی است که نیاز کودکان 6 تا 12 ساله به 9 تا 12 ساعت خواب نیاز دارند. 

یک متخصص بیماری های ریوی معتقد است که بسیاری از روزه داران در ماه رمضان از کمبود خواب شبانه رنج می برند که منجر به خواب آلودگی، بی خوابی و نوسانات خلقی در طول روز می شود. تحقیقات نشان می دهد که تأخیرهای ناگهانی در زمان خواب و بیدار شدن در این ماه بیشتر از دیگر ماه های سال دیده می شود. 

همین خواب آلودگی ها می تواند با اختلال در عملکرد شناختی، ضعف حافظه، تغییراتی شخصیتی و حتی افسردگی همراه باشد. رانندگی در این حالت هم ممکن است حوادث ناگواری را به بار بیارود.به گزارش سیناپرس، اما از سوی دیگر، همین کم خوابی اگر طولانی شده و مدیریت نشود ممکن است خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی را افزایش دهد. اختلالاتی چون بی خوابی و وقفه تنفسی در خواب هم از دیگر مشکلات کم خوابی است.

خوابتان را مدیریت کنید

به گزارش سیناپرس، یکی از بهترین راه ها برای مدیریت زمان خواب در ماه رمضان، برنامه ریزی برای خوابیدن است به طوری که بتوانید 4 ساعت پشت سر هم در طول شب و پیش از بیدار شدن برای سحری بخوابید و چند ساعتی را هم بعد از سحر بخوابید. 
 

چرت های نیمروزی را دست کم نگیرید

پزشکان توصیه می کنند که در طول روز هر زمان که احساس خواب آلودگی کردید، چرت بزنید. این خواب های کوتاه مدت ممکن است خیلی کم باشند اما به کسب انرژی بیشتر بدن کمک می کنند. بهترین مدت چرت نیمروزی 20 دقیقه است اما بیشتر از این زمان ممکن است شما را کسل کرده و بیشتر خسته شوید.

تغذیه مناسبی داشته باشید

توجه داشته باشید که رژیم غذایی و فعالیت بدنی نقش مهمی در بالا بردن کیفیت خواب دارد. افراد باید از مصرف غذاهای سرشار از چربی های اشباع و کربوهیدرات ها در زمان قبل از خواب خودداری کنند. رعایت این نوع رژیم قبل و حین خواب، هضم غذا را راحت تر می کند. به گزارش سیناپرس،  اما بسیاری از مردم معمولا در ماه رمضان به دنبال خوردن غذاهای سنگین و پرکالری و سرشار از مواد قندی هستند. این نوع غذاها به شدت روی کیفیت خواب تأثیر منفی می گذارد و زمانی که می خوابید، بدن تلاش می کند تا این حجم از غذاهای خورده شده را هضم کند و در نتیجه عملکرد خواب مختل می شود. مصرف غذاهای تند و پر ادویه هم باعث سوزش معده می شود که باز هم ممکن است خواب را مختل کند.

 

منبع: سیناپرس

برچسب ها: رمضان ، کم خوابی ، ماه رمضان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000O4n

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: رمضان کم خوابی ماه رمضان ماه رمضان کم خوابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۳۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش وزن با این نوشیدنی‌ها

آفتاب‌‌نیوز :

با افزایش سوخت و ساز بدن، روند لاغری نیز تسریع می‌شود. در سال‌های اخیر مشخص شده است که برخی از نوشیدنی‌ها تاثیر زیادی در کاهش وزن دارند. اگر این نوشیدنی‌ها را در زمان شب مصرف کنید، همزمان تاثیر فوق‌العاده‌ای در بهبود خواب شما دارند. نوشیدنی‌هایی که فاقد کافئین هستند، علاوه بر کیفیت خواب، باعث افزایش سوخت و ساز بدن و عضله‌سازی هم می‌شوند. در ادامه به معرفی چندین روش لاغری با نوشیدنی می‌پردازیم.

 شیر یک نوشیدنی مقوی برای قبل از خواب: این کار در روز بعد اشتهای شما را کاهش می‌دهد.

 کاهش وزن با نوشیدنی آب انگور: اگر قبل از خواب ۱۰۰ گرم آب انگور خالص را بنوشید، باعث چربی سوزی در بدن می‌شود. 

 مصرف دمنوش بابونه در زمان شب: دمنوش بابونه چربی‌های اضافه بدن را می‌سوزاند تا گرمای بدن را تأمین کند. همچنین دمنوش بابونه باعث کاهش قند خون بدن نیز می‌شود. 

 کفیر یک نوشیدنی بی‌نظیر برای لاغری: نوشیدن یک لیوان کفیر قبل از خواب، باعث بهبود کیفیت خواب می‌شود. از سوی دیگر به روند لاغری نیز کمک می‌کند.

 آب یک نوشیدنی سالم برای لاغری: نوشیدن ۷ لیوان آب در طی شبانه‌روز برای سلامت بدن ضرورت دارد. با نوشیدن آب، روند لاغری در شما تسریع می‌شود. زیرا آب قدرت فوق‌العاده‌ای در چربی‌سوزی دارد.

 لاغری با نوشیدنی آب کرفس: نوشیدنی آب کرفس به سوخت و ساز بدن کمک می‌کند. در زمان خواب متابولیسم بدن افزایش می‌یابد که در روند لاغری تاثیر زیادی دارد. 

 ترکیب سرکه سیب و عسل: برای درست کردن این نوشیدنی، دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک قاشق عسل و یک فنجان آب ترکیب کنید. اگر این نوشیدنی را قبل از شام میل کنید، باعث سلامت روده‌ها و کارکرد بهتر سیستم گوارش می‌شود. سرکه سیب در طی شب افزایش سوخت و ساز بدن را به همراه دارد. از سوی دیگر میزان اشتهای شما را در روز بعد کاهش می‌دهد.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) بغض محسن هاشمی درباره خواب عجیبی که آیت‌الله هاشمی ۶ ماه قبل از فوت دید
  • دقیقا چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • چهار معیار سلامتی مهم در ساعت‌های هوشمند
  • عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند
  • چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • نتیجه تحقیقی تازه درباره نشستن و تحرک
  • روزانه چند ساعت بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • آلارم آیفون ممکن است شما را از خواب بیدار نکند
  • کاهش وزن با این نوشیدنی‌ها
  • عکس هوایی از آخرین بازمانده‌؛ چه خوابی برای شش مرکز تهران دیده‌اند؟