Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود فیروزکوهی گفت: پر خوری و پر نوشی به امید گرسنگی و تشنگی کمتر در طی روز و کم خوری که نتواند نیاز تغذیه ای فرد را تامین کند، از جمله اشتباهات رایج تغذیه ای در ماه رمضان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ در ماه مبارک رمضان رفتارهایی در افراد یا خانواده ها در تغذیه و امور مربوط به آن رواج دارد که به نوعی مطلوب و مقبول نیست و می تواند عوارضی را در سلامتی افراد داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آری در ایام روزه داری برخی به دلیل اطلاع ناکافی و ناخواسته با پرخوری و عده ای نیز با کم خوری یا تغذیه نامطلوب سلامتی خود را به خطر می اندازند که می توند حتی به قیمت جانشان تمام شود. 

عواقب عدم توجه به وضعیت جسمی و بیماری های زمینه ای

در همین راستا مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه در گفت و گو با خبرنگار ما از عدم توجه به وضعیت جسمی و بیماری های زمینه ای در مورد گرفتن یا نگرفتن روزه به عنوان اشتباهی رایج در ماه رمضان نام برد و بیان کرد: روزه داری در شرایط ممنوعیت به دلیل مشکلات جسمی و بیماری می تواند باعث آسیب به بدن شده و سلامتی فرد را تهدید کند.

وی با بیان این که نگرفتن روزه بدون دلیل نیز می تواند موجب ناراحتی و عذاب وجدان فرد شود، اضافه کرد: پر خوری و پر نوشی به امید گرسنگی و تشنگی کمتر در طی روز از دیگر اشتباهات رایج است که باعث اضافه وزن و اتفاقا تشنگی بیشتر می شود.     کم خوری و عوارض آن بر سلامت 

فیروزکوهی از کم خوری به عنوان دیگر رفتارهای نامطلوب در این ماه یاد کرد و گفت: کم خوری که نتواند نیاز تغذیه ای فرد را تامین کند، در ۳۰ روز می تواند باعث کاهش وزن، ضعف و بیحالی و سوء تغذیه در افراد مستعد شود که خود زمینه ساز ابتلا به بیماری های غیر واگیر و اشکال در عملکرد اندام ها، آنزیم ها و هورمون ها می تواند باشد.

وی درباره عوارض بی نظمی در وعده های غذایی افطار، شام و حتی حذف سحری نیز بیان کرد: این اقدام باعث کاهش کارآیی بدن در طی روز خواهد شد، نظم در زمان مصرف مواد غذایی باعث می شود که سوخت و ساز بدن بهتر و منظم تر انجام شود.

مصرف چای فراوان به امید کاهش تشنگی 

این کارشناس با بیان این که مصرف چای فراوان در وعده سحر به امید کاهش تشنگی روزانه و عدم ابتلا به سردرد در افرادی که عادت به مصرف چای دارند، از دیگر اشتباهات رایج محسوب می شود، تصریح کرد: چای مدر است و نوشیدن زیاد آن و به خصوص اگر پررنگ باشد، برعکس باعث تکرر ادرار و بروز تشنگی از ابتدای روز می شود.
 
وی مصرف غذاهای شور و پر ادویه را در وعده سحری نادرست دانست و افزود: غذای شور و پر ادویه، سرخ کردنی و چرب نیاز به آب را افزایش می دهد و باعث کم آبی بدن و احساس تشنگی در طی روز می شود.

فیروزکوهی از کاهش مصرف میوه و سبزی به دلیل مصرف بیشتر شیرینی ها یا تمایل بیشتر به مصرف غذاهای اصلی به عنوان دیگر اشتباهات رایج در این ماه نام برد و اضافه کرد: این موضوع می تواند باعث کاهش سطح ویتامین ها و مواد معدنی در افراد مستعد شود که نظم بدن را به هم می زند.

وی تصریح کرد: همچنین باعث کاهش دریافت فیبر خوراکی و مواد سلولزی می شود و یبوست را به دنبال خواهد داشت، با توجه به اینکه فیبر های غذایی در نگهداشت آب نیز موثر هستند، مصرف مواد غذایی کم فیبر باعث تشنگی بیشتر در طی روزه داری می شود.     مصرف خودسرانه و اضافه بر نیاز انواع مکمل ها

این کارشناس تغذیه درباره مصرف خودسرانه و اضافه بر نیاز انواع مکمل های ویتامین – مینرال به امید پیشگیری از بروز کمبود نیز بیان کرد: اگر مصرف مکمل با توجه به نیاز جسمانی فرد باشد، مطلوب است، اما دریافت دوز بالا و اضافه بر نیاز، به کلیه ها و کبد فشار وارد می کند و عملکردشان را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی ادامه داد: از طرفی با اطمینان فرد به تامین املاح و ویتامین ها، به مصرف سبزیجات و میوه ها ممکن است کم توجهی شود که دریافت فیبر کاهش یافته، می تواند باعث یبوست و تشنگی بیشتر روزانه شود. 

فیروزکوهی در خصوص استفاده از تنقلات و مواد غذایی کم ارزش گفت: تنقلات شور و شیرین یا چرب مثل چیپس و پفک و امثال آن فاقد ارزش غذایی هستند و می توانند مصرف مواد غذایی اصلی یا مواد با ارزش را کاهش دهند و موجب تشنگی و گرسنگی در طی روز شوند.

انتهای پیام/ 

منبع: دانا

کلیدواژه: اشتباهات رایج تواند باعث مواد غذایی باعث کاهش طی روز تغذیه ای کم خوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۳۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D

 

به گزارش تابناک، برای رشد و تکامل عضلات وجود سطح کافی از ویتامین D اهمیت دارد. نبود مقادیر لازم از ویتامین D در بدن می تواند منجر به ضعیفی شود که فرد را مستعد ابتلا به بیماری، شکنندگی استخوان ها و سایر مشکلات جسمی دیگر می‌کند.

به گزارش روزنامه تایمزآو ایندیا، اما این پرسش مطرح است که وقتی سطح ویتامین D در بدن از میزان طبیعی خود فراتر رود چه اتفاقی می‌افتد؟

افزایش سطح کلسیم خون: از آنجایی‌که ویتامین D نقش کلیدی در جذب کلسیم دارد، سطح بالای این ویتامین به طور خودکار منجر به افزایش سطح کلسیم در بدن می شود. سطح بالای کلسیم با علائمی مانند ناراحتی گوارشی مانند حالت تهوع، یبوست و درد معده نشان داده می شود. سرگیجه، توهم، بی اشتهایی، سنگ کلیه، فشار خون بالا، کم آبی بدن و ناهنجاری های قلبی از دیگر علائم بالا بودن سطح کلسیم به حساب می آیند.

تغییر وضعیت روانی: از آنجایی‌که بالا بودن سطح کلسیم پیامد مستقیم وجود سطح بالایی از ویتامین D است، می تواند به تغییر وضعیت ذهنی و روانی منجر شود که با حالت گیجی، روان پریشی و افسردگی خود را نشان می‌دهد.

مشکلات کلیوی: مسمومیت با ویتامین D می تواند منجر به آسیب کلیه یا گاهی اوقات نارسایی آن شود. بالا رفتن سطح کلسیم ناشی از افزایش سطح ویتامین D منجر به از دست دادن آب بدن از طریق تکرر ادرار و انباشت کلسیم در کلیه ها می شود.

مشکلات گوارشی: علائمی مانند تهوع، استفراغ، یبوست، اسهال و کم اشتهایی همگی از پیامدهای افزایش سطح کلسیم خون هستند و این علائم ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. داشتن علائم گوارشی نشانه مسمومیت احتمالی ویتامین D است.

دیگر خبرها

  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • تمام خواص و مضرات ادویه کاری + طرز تهیه و ارزش غذایی
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد